Tõstke oma jõudlust selgete ootuste seadmisega<div _ngcontent-c14 = "" internalhtml = "

Ootuste täitmine ei ole tavaliselt tulemuslikkuse küsimus; see on küsimus, mis on aktiivne roll ootuste seadmisel. Tegelikult on ootuste ennetav määramine ebapiisav taktika, mis võib tõsiselt parandada teie elu kõiki aspekte. Kas see tundub mulle üle müümise? Ma ei ole.

1982. aastal olin ma Whartoni üliõpilane, kes töötas osalise tööajaga IBMis, ja ma õppisin tulemuslikkuse õppetundi, mis lõpuks mängiks olulist rolli oma elu kujundamisel – nii professionaalselt kui isiklikult. Ühel päeval tegi meie osakonna juhataja teatavaks, et õnnitles müügiesindajat Rutti, kes võitis raske tehingu. Ta ei tunnustanud mitte ainult kogu (enamasti meessoost) osakonda, vaid talle anti $ 5000 – väga muljetavaldav saavutus vaese kolledži üliõpilase silmis. Pärast seda kohtumist läksin Ruthile, et teda õnnitleda. Ta tänas mind, siis vaatas mind ja ütles: „Räägime.” Sel päeval sain kriitilise õppetunni.

Hoiuste fotod

Ruth ütles mulle, et ta teadis, kui raske on see asi võita, arvestades konkurentsi ja kliendi hinnatundlikkust. Ta otsustas lasta oma juhil neid asju teada enne, kui ta üritas ettevõtet tuua. Nii mõistaks ta, kui suur on tema saavutus, kui ta õnnestus, kuid mõistis ka, mis ta oli, kui ta seda ei teinud. Ta ütles mulle, et see ei ole oluline, kui raske te töötate, kui keegi sellest ei tea. Kui sa tegid selle lihtsaks, eeldaksid inimesed, et see oli lihtne. Ja inimesed ei tunne kergesti asju.

Siis sain aru, et ta võitis auhinna raske töö, aga ka ootuste seadmise kaudu. Kui ta ei andnud oma juhile teada väljakutseid, mida ta oli vastu, oleks see olnud lihtsalt teine ​​müük. Olen oma karjääri jooksul seda nõu andnud, ja ma julgustan alati teisi spetsialiste – eriti naisi – tegema sama. Naistena oleme sageli motiveeritud, et asjad näeksid vaevata. Tõde on aga see, et palju asju on raske töö ja selle asjaolu varjamine ei ole alati meie huvides.

Kui te alustate keerulist tööjõudu, peate lubama, et juhid teie ümber teaksid takistusi, millega te silmitsi seisate, ja teetõkked, mida te ületate, et saaksite täpselt kindlaks määrata ootused. Hangi teised, kes on seotud lisandväärtusega viisidega, et nad saaksid mitte ainult aidata, vaid näeksid ka teie raske töö ja oskused, mida te kannate. Katkestage jõupingutused reaalseteks verstapostideks ja edastage need vahe-eesmärgid. Kui saavutate vahe-eesmärgid, on teie edenemine nähtav ja tõenäolisem, et seda tunnustatakse.

Pärast Ruthi nõu saamist ei olnud see ammu enne, kui sain aru, et ootuste seadmine ei lõpe. Alustasin oma nõuandeid peaaegu kõigis teistes suhetes minu elus. Näiteks tahaksin oma kogukonnas osaleda mittetulundus- ja vabatahtliku tegevuse kaudu. Kui ma arvan, et suhtlen organisatsiooniga, tahan, et teda vaadataks meeskonnale positiivse lisana. See tähendab, et isegi minu parimate kavatsustega on mul nii palju aega ja nii palju raha anda. Sellepärast olen alati läbipaistev selle üle, kui palju ma oma teisi kohustusi arvestades saan teha, nii et mittetulunduslikud juhid teavad, mida nad minult ootavad. Kui nende ootused minu aja, raha kogumise või isiklike annetuste kohta on suuremad kui suudan, siis ma tean, et see ei sobi kumbagi meist.

Kui soovid vabatahtlikku tööd teha, siis peaksite olema sama läbipaistev, kui palju te saate teha, isegi kui mittetulundusühing ei küsi konkreetselt. Ootused võivad aja jooksul kasvada. Eriti kehtib see vabatahtlike rollide kohta, millel ei ole määratletud parameetreid. Lühiajalises perspektiivis võib see olla hea. Aga usalda mind, aja jooksul ootavad ootused. Parem on neid eelnevalt kujundada ja anda neile teada, mida olete valmis tegema.

Ootuste seadistamine toimib teie abikaasa või muu olulise puhul. Kui te teate, et teil on tööl käimas karm venitus, ärge hoidke seda saladuses. Andke oma partnerile teada, et vajate selle aja jooksul rohkem tuge, olgu see siis kas maja ümber, või lihtsalt veidi rohkem aega kontoris, et kõike teha.

Oma karjääri alguses tahtsin ühineda Toastmastersiga, et parandada oma avalikku kõnet. Noh, mu abikaasa töötas ka täistööajaga ja meil oli väikelapse, nii et see tegi seda raskeks. Kui ma liitusin Toastmastersiga, oleks tal üks-õhtul nädalas soolo kohustus. Me rääkisime sellest, miks ma tahtsin seda teha, kui kaua ma osaleksin ja kuidas see sobiks minu karjääri plaaniga. Kui tal oli selge arusaam mõlema mehe ootustest, nõustus ta lisakohustuste täitmisega.

Ma olen pikka aega ootusi seadnud, kuid see ei olnud seni, kuni ma Carol Bartziga rääkisin, et mõistsin, et saan ka oma lastega ootusi seada. Meil oli kohvi umbes 15 aastat tagasi, kui ta oli Autodeski tegevjuht ja olin MetricStreami tegevjuht. Alustasime oma lastest rääkimist ja jagasin, kui raske oli koolitegevusi nädala jooksul käia. Ta ütles mulle, et ta istus oma lastega iga kooliaasta alguses ja arutas, kui palju nende üritustest ta saaks osaleda. Nad mõistsid, et tal on väga nõudlik töö ja pidi sageli reisima. Tal ei olnud samasugust paindlikkust nagu teised vanemad, kuid see ei tähenda, et ta hoolitses oma tegevuse eest vähem. Nad leppisid kokku mitmetes sündmustes, mida ta osaleks, ja lubas seda teha. Nii, et kui ta nõustuks osalema 10 mängust viies mängus ja tegi tegelikult kuus, siis ta ületas selle, et ta ei olnud süüdi nelja puudumise pärast. Alates ühest tegevjuhtimehest teisele andis tema nõustamise rakendamine suure vahe, kuidas mu lapsed minu tööd tajusid!

Kui mõtlete kõik oma elus olevad inimesed, saate aru, et neil kõigil on teie jaoks ootusi. Kui te ei aita neid ootusi seada, siis on lihtne inimesi pettuma või jätta need rippuma, olenemata sellest, kui palju aega või vaeva te panete. Aga kui seate ootusi, mida saab täita – ja võib-olla isegi ületada – see on võita kõigile asjaosalistele.

">

Ootuste täitmine ei ole tavaliselt tulemuslikkuse küsimus; see on küsimus, mis on aktiivne roll ootuste seadmisel. Tegelikult on ootuste ennetav määramine ebapiisav taktika, mis võib tõsiselt parandada teie elu kõiki aspekte. Kas see tundub mulle üle müümise? Ma ei ole.

1982. aastal olin ma Whartoni üliõpilane, kes töötas osalise tööajaga IBMis, ja ma õppisin tulemuslikkuse õppetundi, mis lõpuks mängiks olulist rolli oma elu kujundamisel – nii professionaalselt kui isiklikult. Ühel päeval tegi meie osakonna juhataja teatavaks, et õnnitles müügiesindajat Rutti, kes võitis raske tehingu. Ta ei tunnustanud mitte ainult kogu (enamasti meessoost) osakonda, vaid talle anti $ 5000 – väga muljetavaldav saavutus vaese kolledži üliõpilase silmis. Pärast seda kohtumist läksin Ruthile, et teda õnnitleda. Ta tänas mind, siis vaatas mind ja ütles: „Räägime.” Sel päeval sain kriitilise õppetunni.

Ruth ütles mulle, et ta teadis, kui raske on see asi võita, arvestades konkurentsi ja kliendi hinnatundlikkust. Ta otsustas lasta oma juhil neid asju teada enne, kui ta üritas ettevõtet tuua. Nii mõistaks ta, kui suur on tema saavutus, kui ta õnnestus, kuid mõistis ka, mis ta oli, kui ta seda ei teinud. Ta ütles mulle, et see ei ole oluline, kui raske te töötate, kui keegi sellest ei tea. Kui sa tegid selle lihtsaks, eeldaksid inimesed, et see oli lihtne. Ja inimesed ei tunne kergesti asju.

Siis sain aru, et ta võitis auhinna raske töö, aga ka ootuste seadmise kaudu. Kui ta ei andnud oma juhile teada väljakutseid, mida ta oli vastu, oleks see olnud lihtsalt teine ​​müük. Olen oma karjääri jooksul seda nõu andnud, ja ma julgustan alati teisi spetsialiste – eriti naisi – tegema sama. Naistena oleme sageli motiveeritud, et asjad näeksid vaevata. Tõde on aga see, et palju asju on raske töö ja selle asjaolu varjamine ei ole alati meie huvides.

Kui te alustate keerulist tööjõudu, peate lubama, et juhid teie ümber teaksid takistusi, millega te silmitsi seisate, ja teetõkked, mida te ületate, et saaksite täpselt kindlaks määrata ootused. Hangi teised, kes on seotud lisandväärtusega viisidega, et nad saaksid mitte ainult aidata, vaid näeksid ka teie raske töö ja oskused, mida te kannate. Katkestage jõupingutused reaalseteks verstapostideks ja edastage need vahe-eesmärgid. Kui saavutate vahe-eesmärgid, on teie edenemine nähtav ja tõenäolisem, et seda tunnustatakse.

Pärast Ruthi nõu saamist ei olnud see ammu enne, kui sain aru, et ootuste seadmine ei lõpe. Alustasin oma nõuandeid peaaegu kõigis teistes suhetes minu elus. Näiteks tahaksin oma kogukonnas osaleda mittetulundus- ja vabatahtliku tegevuse kaudu. Kui ma arvan, et suhtlen organisatsiooniga, tahan, et teda vaadataks meeskonnale positiivse lisana. See tähendab, et isegi minu parimate kavatsustega on mul nii palju aega ja nii palju raha anda. Sellepärast olen alati läbipaistev selle üle, kui palju ma oma teisi kohustusi arvestades saan teha, nii et mittetulunduslikud juhid teavad, mida nad minult ootavad. Kui nende ootused minu aja, raha kogumise või isiklike annetuste kohta on suuremad kui suudan, siis ma tean, et see ei sobi kumbagi meist.

Kui soovid vabatahtlikku tööd teha, siis peaksite olema sama läbipaistev, kui palju te saate teha, isegi kui mittetulundusühing ei küsi konkreetselt. Ootused võivad aja jooksul kasvada. Eriti kehtib see vabatahtlike rollide kohta, millel ei ole määratletud parameetreid. Lühiajalises perspektiivis võib see olla hea. Aga usalda mind, aja jooksul ootavad ootused. Parem on neid eelnevalt kujundada ja anda neile teada, mida olete valmis tegema.

Ootuste seadistamine toimib teie abikaasa või muu olulise puhul. Kui te teate, et teil on tööl käimas karm venitus, ärge hoidke seda saladuses. Andke oma partnerile teada, et vajate selle aja jooksul rohkem tuge, olgu see siis kas maja ümber, või lihtsalt veidi rohkem aega kontoris, et kõike teha.

Oma karjääri alguses tahtsin ühineda Toastmastersiga, et parandada oma avalikku kõnet. Noh, mu abikaasa töötas ka täistööajaga ja meil oli väikelapse, nii et see tegi seda raskeks. Kui ma liitusin Toastmastersiga, oleks tal üks-õhtul nädalas soolo kohustus. Me rääkisime sellest, miks ma tahtsin seda teha, kui kaua ma osaleksin ja kuidas see sobiks minu karjääri plaaniga. Kui tal oli selge arusaam mõlema mehe ootustest, nõustus ta lisakohustuste täitmisega.

Ma olen pikka aega ootusi seadnud, kuid see ei olnud seni, kuni ma Carol Bartziga rääkisin, et mõistsin, et saan ka oma lastega ootusi seada. Meil oli kohvi umbes 15 aastat tagasi, kui ta oli Autodeski tegevjuht ja olin MetricStreami tegevjuht. Alustasime oma lastest rääkimist ja jagasin, kui raske oli koolitegevusi nädala jooksul käia. Ta ütles mulle, et ta istus oma lastega iga kooliaasta alguses ja arutas, kui palju nende üritustest ta saaks osaleda. Nad mõistsid, et tal on väga nõudlik töö ja pidi sageli reisima. Tal ei olnud samasugust paindlikkust nagu teised vanemad, kuid see ei tähenda, et ta hoolitses oma tegevuse eest vähem. Nad leppisid kokku mitmetes sündmustes, mida ta osaleks, ja lubas seda teha. Nii, et kui ta nõustuks osalema 10 mängust viies mängus ja tegi tegelikult kuus, siis ta ületas selle, et ta ei olnud süüdi nelja puudumise pärast. Alates ühest tegevjuhtimehest teisele andis tema nõustamise rakendamine suure vahe, kuidas mu lapsed minu tööd tajusid!

Kui mõtlete kõik oma elus olevad inimesed, saate aru, et neil kõigil on teie jaoks ootusi. Kui te ei aita neid ootusi seada, siis on lihtne inimesi pettuma või jätta need rippuma, olenemata sellest, kui palju aega või vaeva te panete. Aga kui seate ootusi, mida saab täita – ja võib-olla isegi ületada – see on võita kõigile asjaosalistele.